Hovězí Stroganoff

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 883.6 mg
  • Vláknina 2496.3 mg
  • Vitamín A 2496.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.

  • 2

    V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.

  • 3

    Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.

  • 4

    Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.

  • 5

    Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu