Špaldové špagety s mandlovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mandle
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 209.7 mg
  • Vláknina 4877.7 mg
  • Vitamín A 4877.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.

  • 2

    Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.

  • 3

    Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.

  • 5

    Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu