Závitky z filé v kapustě
Suroviny
- 100 g Hroznové víno
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 100 ml Jogurt bílý
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Hrušky
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 451.5 mg
- Vláknina 6245.5 mg
- Vitamín A 6245.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky omyjeme a pokapeme lžičkou citronové šťávy. Osolíme a opepříme. Čtyři kapustové listy omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.
-
2
Na každý list položíme l porci filé a zavineme. Závitky vaříme v páře asi 15 minut.
-
3
Oloupanou cibuli nasekáme a podusíme, přidáme omyté víno, vmícháme jogurt, osolíme a opepříme.
-
4
Omytou hrušku nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
-
5
Závitky upravíme na talíře s hruškou a jogurtovou omáčkou.
-
6
Podáváme s rýží.