Vejce na květáku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 917.8 mg
  • Vláknina 11527.2 mg
  • Vitamín A 11527.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme.

  • 2

    Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu