Kabáb na špejlích
Suroviny
- 500 g Skopová plec
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mák mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 37 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 85.4 mg
- Vláknina 2391.3 mg
- Vitamín A 2391.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky.
-
2
Rozemeleme cibuli a smícháme ji se všemi přísadami kromě oleje v pastu.
-
3
Připravené kostky masa vhodíme na 5 minut do vroucí vody. Potom je potřeme pastou a necháme uležet asi 1 hodinu.
-
4
Potřené kousky masa napícháme na špejle. Do pekáče dáme olej s trochou vody, vložíme špejle s masem a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení špejlemi otáčíme a případně podléváme.