Dezert mražený s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 29 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 125.7 mg
- Vláknina 3050 mg
- Vitamín A 3050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr.
-
2
V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků.
-
3
Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem.