Nejlepší pudinkáče
Suroviny
- 42 g Droždí
- 100 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 600 ml Mléko plnotučné
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 balení Pudink vanilkový
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 58 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 281 mg
- Draslík 254.8 mg
- Vláknina 4642 mg
- Vitamín A 4642 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 640.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem.
-
2
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.
-
3
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
-
4
Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
-
5
Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.
-
6
Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.