Anglické hvězdičky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Máslo
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Lísková jádra
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 37.1 mg
- Vláknina 1344 mg
- Vitamín A 1344 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr, změklé máslo, vejce a žloutky utřeme do pěny a pak postupně vmícháme ostatní uvedené suroviny. Vše důkladně promísíme a vzniklé hladké těsto vložíme asi na 15 minut do mrazáku.
-
2
Ztuhlé těsto rozválíme na hrubou moukou posypaném vále na plát vysoký asi 4 mm. Z něj vykrájíme hvězdičky a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech.
-
3
Každou potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme dvěma ořechy. V horké troubě upečeme dorůžova.