Třené věnečky s bílou polevou
Suroviny
- 100 g Solamyl - bramborový škrob
- 150 g Ořechy vlašské
- 260 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr krupice
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Čokoláda bílá
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 35.5 mg
- Vláknina 1331 mg
- Vitamín A 1331 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy umeleme. Máslo v míse utřeme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, skořici, vejce a žloutek. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, škrob a přiléváme mléko.
-
2
Z hotového těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.
-
3
Těsto vyjeme z chladničky, naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír tvarujeme věnečky. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.
-
4
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s 10 g másla a vychladlé věnečky z poloviny v čokoládě máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme podávat.