Pečivo čokoládové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Datle
  • 60 g Švestky sušené
  • 300 g Cukr třtinový
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Čokoládové kousky
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
  • 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - čokoládový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 276.4 mg
  • Vláknina 5790.4 mg
  • Vitamín A 5790.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.

  • 2

    Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.

  • 4

    Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.

Komentáře k receptu