Pečivo čokoládové
Suroviny
- 60 g Datle
- 60 g Švestky sušené
- 300 g Cukr třtinový
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Čokoládové kousky
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
- 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - čokoládový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 7 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 276.4 mg
- Vláknina 5790.4 mg
- Vitamín A 5790.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.
-
2
Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.
-
4
Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.