Mandolety s čokoládou
Suroviny
- 125 g Cukr moučkový
- 90 g Čokoláda hořká
- 125 g Mandle
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 10 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Hřebíček
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.25 ks Citrony
- 2 ks Oplatky dortové
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 18 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 215.4 mg
- Vláknina 6542.7 mg
- Vitamín A 6542.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tlučenou skořici a hřebíček, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nakrájené mandle a mouku.
-
2
Na vymazaný a moukou vysypaný plech položíme 2 bílé oplatky, těsto na ně rozetřeme a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.