Mandolety s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Cukr moučkový
  • 90 g Čokoláda hořká
  • 125 g Mandle
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Oplatky dortové
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 215.4 mg
  • Vláknina 6542.7 mg
  • Vitamín A 6542.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tlučenou skořici a hřebíček, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nakrájené mandle a mouku.

  • 2

    Na vymazaný a moukou vysypaný plech položíme 2 bílé oplatky, těsto na ně rozetřeme a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.

Komentáře k receptu