Cannoli se sýrem ricotta
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 750 g Sýr Ricotta
- 50 g Čokoláda na vaření
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.04 l Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Kandované ovoce
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Víno Marsala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 68.1 mg
- Vláknina 926.3 mg
- Vitamín A 926.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto.
-
2
Zpracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
-
3
Hladce utřeme sýr ricotta. Přimícháme moučkový cukr, vanilkovou esenci, najemno nastouhanou pomerančovou kůru, nadrobno nakrájené kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, špetku mleté skořice a víno marsala. Vše přikryjeme a vložíme do lednice.
-
4
Těsto rozválíme na placku o síle 2 mm a nakrájíme na kostky 9×8 cm. Takto postupně připravíme všechno těsto. Těsto navineme na kovové trubičky potřené tukem tak, že z každé strany musí trubička mírně vykukovat. Konce potřeme bílkem a přitiskneme.
-
5
V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme v něm dozlatova vždy 2-3 trubičky.
-
6
Opečené trubičky necháme vychladnout a opatrně z nich vytáhneme kovové formičky. Nenaplněné vydrží v dobře uzavřené nádobě až 2 dny.
-
7
Náplň do trubiček dáváme 30 minut před podáváním. Naplněné posypeme moučkovým cukrem.