Zázvorové dortíky s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr třtinový
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 155 g Zázvor kandovaný
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Smetana sladká 12%
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 122.5 mg
  • Vláknina 3418 mg
  • Vitamín A 3418 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse promícháme olej, cukr, rozšlehaná vejce a vanilku. Stranou smícháme mouku, polovinu mletého zázvoru, sodu a muškátový oříšek. Spojíme obě směsi, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené hrušky a nasekaný kandovaný zázvor.

  • 2

    Těsto rozdělíme do šesti vymazaných formiček na muffiny. Dáme péct na 20 minut. Poté snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme ještě 20 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli.

  • 3

    Mezitím si připravíme zázvorový krém. V míse ušleháme dotuha smetanu, zakysanou smetanu a med. Přilijeme koňak, přidáme zbytek mletého zázvoru a nakonec vmícháme lžíci nasekaného kandovaného zázvoru.

  • 4

    Dortíky podáváme ještě teplé se zázvorovým krémem.

Komentáře k receptu