Bochánky s tmavou i bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Cukr třtinový
  • 25 g Čokoláda hořká
  • 25 g Kakao - prášek
  • 165 g Máslo čerstvé
  • 75 g Čokoláda bílá
  • 130 g Samokypřicí mouka
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 186.1 mg
  • Draslík 234.1 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest forem na pudink vytřeme tukem. 125 g másla a 150 g cukru utřeme s rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme kakao, mouku, vmícháme nakrájenou čokoládu nadrobno. Vytvoříme těsto, rozdělíme ho do formiček, přikryjeme alobalem potřeným máslem a formičky vaříme ve vodní lázni asi padesát minut.

  • 2

    Smícháme smetanu, zbytek cukru a zbytek másla, směs zahřejeme na ohni a promícháme. Pak ji nalijeme na hotové bochánky.

Komentáře k receptu