Tenké plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Máslo čerstvé
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 2.5 šálek Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Růžová voda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 54.8 mg
  • Vláknina 1860.1 mg
  • Vitamín A 1860.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme plechy na pečení, na které položíme pečící papír. Troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 2

    Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami. Mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.

  • 3

    Těsto uválíme do dvou šišek a dáme na 1 hodinu vychladnout. Když nám těsto dostatečně vychladlo, nakrájíme ho na slabé plátky. Plátky pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Jednotlivé plátky posypeme cukrem. Pečeme 10 minut dozlatova.

Komentáře k receptu