Smetanová omáčka s whiskey s višňovým kompotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Cukr vanilka
  • 400 g Kompot višňový
  • 100 g Třešně koktejlové
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 5 g Máta
  • 4 cl Whisky
  • 8 cl Likér krémový - Baileys
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 3200.2 mg
  • Vitamín A 3200.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 189.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višňový kompot přelijeme do rendlíku. Třešně rozmixujeme s trochou sirupu nahrubo. Přidáme k višním a přivedeme k varu. Škrobovou moučku dobře rozmícháme ve whiskey. Přilijeme k višním a necháme vzkypět. Podle potřeby přisladíme. Kompot necháme vychladnout. Ušleháme pevnou šlehačku. Utřeme tvaroh s likérem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi cukru. Vmícháme šlehačku. Do sklenic vkládáme střídavě vrstvu krému a kompotu. Ozdobíme lístky máty a čokoládovými lístky.

Komentáře k receptu