Pečená jablka s šípkovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 321 mg
- Vláknina 13164 mg
- Vitamín A 13164 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a oloupeme. Od stopek vykrojíme jadřince a vzniklé otvory naplníme šípkovou marmeládou.
-
2
Listové těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 3 mm a nakrájíme ho na 8 čtverců. Do středu každého čtverce posadíme jablko, které jsme předtím obalili ve skořicovém cukru. Rohy těsta potřeme rozšlehaným bílkem a dobře je k sobě přitiskneme. Malou formičkou vykrojíme malá kolečka o průměru přibližně 5 cm. Z jedné strany je potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme je navrch. Čtverce listového těsta se zabaleným jablkem potřeme bílkem, položíme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C-190°C přibližně 20 minut dozlatova.
-
3
Upečená jablka polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme oloupanými a nasekanými mandlemi a servírujeme.