Pečené broskve s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 734.5 mg
- Vláknina 15954 mg
- Vitamín A 15954 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
-
3
Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
-
4
Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.