Pečená jablka s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cukr třtinový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 6 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 241 mg
  • Vláknina 8306.7 mg
  • Vitamín A 8306.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka očistíme a zbavíme jádřince. Každému jablku nařízneme kolem obvodu slupku.

  • 2

    Jablka dáme na zapékací mísu a uprostřed je naplníme cukrem a máslem. Podlijeme nepatrně vodou.

  • 3

    Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Podáváme horké, přelité vypečenou jablečnou šťávou.

Komentáře k receptu