Lesní ovoce s pomerančovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lesní plody - mražené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Med včelí
  • 5 g Skořice celá
  • 25 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Máta
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 10 ml Likér pomerančový
  • 5 ks Hřebíček
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 567.3 mg
  • Draslík 158.5 mg
  • Vláknina 9465.4 mg
  • Vitamín A 9465.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.

  • 2

    Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.

Komentáře k receptu