Lesní ovoce s pomerančovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 567.3 mg
- Draslík 158.5 mg
- Vláknina 9465.4 mg
- Vitamín A 9465.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.
-
2
Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.