Rozinková bábovka
Suroviny
- 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.75 hrnek Cukr krupice
- 0.5 hrnek Olej stolní
- 1 hrnek Mouka polohrubá
- 1 hrnek Voda pitná
- 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 185.5 mg
- Vláknina 2196.5 mg
- Vitamín A 2196.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut.
-
2
Před podáváním bábovku pocukrujeme.