Pečené chlebíčky s rozinkami, pistáciemi a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 ml Brandy peach
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.5 šálek Polenta
  • 0.5 šálek Mandle
  • 0.5 šálek Pistácie
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 323.5 mg
  • Vláknina 7917.1 mg
  • Vitamín A 7917.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukrem. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, kůru, polentu, ušlehané vejce a brandy, vytvoříme těsto. Přidáme mandle, pistácie a hrozinky. Z těsta vytvoříme dva válečky.

  • 2

    Pečeme je na vymazaném plechu asi třicet minut. Oba kusy po vychladnutí nakrájíme na plátky a dopékáme ještě deset minut. Po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu