Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou
Suroviny
- 500 g Mandle mleté
- 500 g Cukr krupice
- 60 g Kandovaná pomerančová kůra
- 60 g Cukr moučkový
- 530 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Hřebíček mletý
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 51 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 457.5 mg
- Draslík 666.7 mg
- Vláknina 16124.6 mg
- Vitamín A 16124.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 18.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
-
3
Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.