Jablka smažená v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Cukr skořicový
  • 6 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 251.6 mg
  • Vláknina 8092.6 mg
  • Vitamín A 8092.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na cca 2cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme skořicovým cukrem a necháme několik minut odležet.

  • 2

    Na těstíčko smícháme mouku s vejci, solí a sezamovými semínky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej, jablka protáhneme těstíčkem a dozlatova osmažíme.

  • 4

    Ihned podáváme s javorovým sirupem.

Komentáře k receptu