Jablka smažená v těstíčku
Suroviny
- 3 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Cukr skořicový
- 6 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 251.6 mg
- Vláknina 8092.6 mg
- Vitamín A 8092.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na cca 2cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme skořicovým cukrem a necháme několik minut odležet.
-
2
Na těstíčko smícháme mouku s vejci, solí a sezamovými semínky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, jablka protáhneme těstíčkem a dozlatova osmažíme.
-
4
Ihned podáváme s javorovým sirupem.