Flambovaný ananas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 334 mg
- Vláknina 296.5 mg
- Vitamín A 296.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.
-
2
Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.
-
3
Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.
-
4
Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.