Omeleta piškotová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Marmeláda meruňková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Rum
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 764.4 mg
  • Draslík 269.1 mg
  • Vláknina 6590 mg
  • Vitamín A 6590 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 120.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem a citronovou kůrou třeme do pěny.

  • 2

    Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh a spolu s moukou vmícháme ke žloutkům.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto na dva prsty vysoko a ve středně teplé troubě upečeme.

  • 4

    Pánev vyndáme z trouby, omeletu uprostřed nakrojíme, vyklopíme a naplníme meruňkovou zavařeninou ochucenou rumem.

  • 5

    Omeletu překlopíme, pocukrujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu