Omeleta Monaco (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 27 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 383.4 mg
- Draslík 163.8 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
2
Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.
-
3
Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.
-
4
Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
-
5
Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.
-
6
Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.
-
7
Ihned podáváme.