Ořechovec
Suroviny
- 50 g Marmeláda višňová
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Ořechy vlašské
- 250 g Cukr moučkový
- 300 g Cukr moučkový
- 0.5 ks Mléko polotučné
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 ks Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2485 kcal
- Sacharidy 212 g
- Tuky 178 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 204.1 mg
- Draslík 636.4 mg
- Vláknina 12483.5 mg
- Vitamín A 12483.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 12.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Žloutky utřeme s cukrem, mouku smícháme s kypřicím práškem, ořechy umeleme, mléko mírně zahřejeme.
-
3
Do utřených žloutků vmícháme olej, ořechy, po částech mouku a vlažné mléko. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků.
-
4
Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 – 40 minut. Upečené řezy necháme vychladnout.
-
5
V mezičase si připravíme polevu utřením cukru s mlékem a citronovou šťávou doběla.
-
6
Moučník potřeme marmeládou a polijeme polevou. Necháme polevu ztuhnout.