Mraky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Tuk ztužený
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Ledové kaštany
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Mléko polotučné
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1226 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 358.7 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 4301.7 mg
  • Vitamín A 4301.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 2

    Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!

  • 4

    Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem.

Komentáře k receptu