Mraky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Tuk ztužený
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Ledové kaštany
- 1 špetka Sůl
- 2 l Mléko polotučné
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 91 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 358.7 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 4301.7 mg
- Vitamín A 4301.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
-
2
Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce.
-
3
Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!
-
4
Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem.