Margotkové řezy s jablky
Suroviny
- 80 g Cukr třtinový
- 20 g Máslo čerstvé
- 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka polohrubá
- 100 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Rum
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr skořicový
- 1 ks Čokoláda Margot
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 44 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 141.4 mg
- Draslík 429 mg
- Vláknina 8623.7 mg
- Vitamín A 8623.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 108.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
2
Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
-
3
Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
-
4
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
-
5
Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.