Moučník s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Povidla švestková
  • 25 g Cukr krupice
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Krupice pšeničná
  • 30 ml Rum
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 190.9 mg
  • Vláknina 4020 mg
  • Vitamín A 4020 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr se žloutky utřeme do pěny, přimícháme povidla, rum, nahrubo posekané ořechy a 80 g krupice. Dobře promícháme a na závěr „zabalíme“ tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Moučník vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbylou krupicí. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu