Ořechové řezy z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka špaldová celozrnná
  • 150 g Cukr krupice
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Ořechy lískové
  • 80 g Džem jahodový
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 424.8 mg
  • Vláknina 6690 mg
  • Vitamín A 6690 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno.

  • 2

    V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení.

  • 3

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme.

  • 4

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve.

  • 5

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky.

Komentáře k receptu