Jablka gratinovaná se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Jablka
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 296.5 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Otvor naplníme marmeládou a jablka naskládáme do zapékací mísy vymaštěné máslem. Mírně pocukrujeme a dáme do trouby zapéci.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháme cukr.

  • 3

    Sníh navršíme na zpola upečená jablka a dáme dopéci.

Komentáře k receptu