Jablka gratinovaná se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 3 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 296.5 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Otvor naplníme marmeládou a jablka naskládáme do zapékací mísy vymaštěné máslem. Mírně pocukrujeme a dáme do trouby zapéci.
-
2
Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháme cukr.
-
3
Sníh navršíme na zpola upečená jablka a dáme dopéci.