Křehké řezy se žloutkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 180 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 47.1 mg
  • Vláknina 1234 mg
  • Vitamín A 1234 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy.

  • 4

    Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu