Křehké řezy se žloutkovou polevou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 160 g Mouka pšeničná hrubá
- 180 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr moučkový
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 47.1 mg
- Vláknina 1234 mg
- Vitamín A 1234 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy.
-
4
Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem.