Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 55 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Margarín
  • 30 g Ořechy pekanové
  • 55 g Čokoláda bílá
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 135.1 mg
  • Vláknina 3986.5 mg
  • Vitamín A 3986.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem.

  • 2

    V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.

  • 3

    Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek.

  • 4

    Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit.

  • 5

    Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu