Slepované kokosové kostky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 50 g Poleva čokoládová bílá
  • 250 g Džem kdoulový
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 200 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 75 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 8216.7 mg
  • Vitamín A 8216.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Oddělíme žloutky a bílky. Máslo, cukr a žloutky ušleháme do husté pěny. Bílou čokoládovou polevu nasekáme na drobné kousky. Do žloutkové pěny přimícháme mouku, nasekankou polevu, strouhaný kokos a vanilkový cukr.

  • 3

    Dvě lžičky vanilkového cukru a dvě lžičky kokosu si ponecháme na posypání.

  • 4

    Bílky vyšleháme do pevného sněhu a vmícháme do těsta. Hotové těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme. Pečeme na střední liště trouby cca 15 minut.

  • 5

    Moučník necháme vychladnout a poté vodorovně přepůlíme. Želé nebo marmeládu rozehřejeme a jeden plát potřeme. Přiložíme druhým plátem a nakrájíme na kostky o velikosti 4x4cm. Nakonec ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a zbývajícím kokosem a vanilkovým cukrem posypeme.

Komentáře k receptu