Perník s banány
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1.5 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Banány
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.4 šálek Mouka polohrubá
- 0.75 šálek Cukr moučkový
- 0.666667 šálek Sirup javorový
- 1.3 šálek Ovesné vločky
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 19 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 155 g
- Cholesterol 65.9 mg
- Draslík 991.9 mg
- Vláknina 22692 mg
- Vitamín A 22692 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve troubu předehřejeme na 170 °C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.
-
2
V míse smícháme mouku, jedlou sodu, zázvor, vločky, rozpuštěné máslo, cukr, sirup, vejce a rozmačkané banány. Hotovou směs vlijeme na připravený plech. Pečeme 55 minut.
-
3
Vychladlý perník nakrájíme a ozdobíme směsí moučkového cukru a vody.