Perník na plech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 200 g Med včelí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 0.0625 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 97.4 mg
  • Vláknina 5003 mg
  • Vitamín A 5003 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.

  • 2

    Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.

  • 3

    Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu