Perník na plech
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 50 g Mandle
- 200 g Med včelí
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr krupice
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 0.0625 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 8 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 97.4 mg
- Vláknina 5003 mg
- Vitamín A 5003 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.
-
2
Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.
-
3
Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.