Krupicové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 28 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 583.8 mg
- Draslík 147.5 mg
- Vláknina 2310 mg
- Vitamín A 2310 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.
-
2
Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.