Krupicové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 120 g Cukr moučkový
  • 60 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 583.8 mg
  • Draslík 147.5 mg
  • Vláknina 2310 mg
  • Vitamín A 2310 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.

  • 2

    Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.

Komentáře k receptu