Medový pudink z kukuřičné mouky
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 70 g Mouka kukuřičná
- 900 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 19 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 116.1 mg
- Draslík 48.2 mg
- Vláknina 746 mg
- Vitamín A 746 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1151.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.
-
2
Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.
-
3
Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.