Mléčná krupicová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 21 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 100.5 mg
- Vláknina 2600.2 mg
- Vitamín A 2600.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mléka vsypeme cukr, sůl, citronovou kůru a uvedeme do varu. Zavaříme krupici, uvaříme kaši a odstavíme z plotny. Přidáme citronovou šťávu, vyšleháme do pěny.
-
2
Pěnu nalijeme do misek, vypláchnutých studenou vodou a následně necháme v chladničce ztuhnout.
-
3
Před podáváním vyklopíme obsah misek na talířky, dezert ozdobíme čerstvým, omytým ovocem a ušlehanou smetanou.