Třešňový krém s tvarohem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 300 g Třešně
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 109.8 mg
  • Vláknina 1650 mg
  • Vitamín A 1650 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1258.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanový tvaroh nebo nesolené žervé s cukrem rozmixujeme na kaši, pak smícháme smetanu s vanilkovou esencí a za stálého šlehání ji opatrně přidáváme k tvarohu, až vznikne pevná směs.

  • 2

    Třešně omyjeme a vypeckujeme, čtyři i se stopkami si ponecháme na ozdobu. Vypeckované třešně lehce zamícháme do krému.

  • 3

    Hotový krém dáme do misek nebo pohárů a každou porci ozdobíme třešní se stopkou.

  • 4

    Ihned podáváme nebo necháme v chladu na později.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 14.06.2016 11:44:10

Tvaroh jsem použila ve vaničce s 3,5%tuku. Dala jsem ale trochu méně smetany na šlehání. Někomu tučné dezerty nevadí, někdo si je dělá trochu light, to je na každém. Místo tresti půjde přidat místo obyčejného cukru trochu vanilkového.S trestí opatrně, spíš po kapkách a smetana se může klidně našlehat a pak spojit s tvarohem. Ale každopádně palec nahoru.

Odpovědět