Vinný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 29 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 310.3 mg
- Vláknina 4199.2 mg
- Vitamín A 4199.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.
-
2
Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
-
3
Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.
-
4
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.