Broskvový koláč s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 29 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 228.9 mg
- Vláknina 8077 mg
- Vitamín A 8077 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.
-
2
Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.
-
3
Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.
-
4
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.