Broskvový koláč s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 kg Kompot broskvový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 228.9 mg
  • Vláknina 8077 mg
  • Vitamín A 8077 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.

  • 2

    Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.

  • 3

    Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.

  • 4

    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.

Komentáře k receptu