Dvoubarevný koláč s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 700 g Kompot višňový
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 149.9 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 3135.7 mg
  • Vitamín A 3135.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme, kompotované višně slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Změklé máslo utřeme v míse s prosátým cukrem, postupně přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zamícháme mléko. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme nastrouhanou čokoládu, do druhé poloviny strouhaný kokos.

  • 3

    Tmavou část těsta vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Na tmavou část vlijeme světlou, pomocí vidličky obě těsta kroužením lehce promícháme, na těsto naklademe višně a koláč pečeme zhruba 60 minut v troubě předehřáté na 170°C.

  • 4

    Hotový koláč vyklopíme na rovnou plochu a necháme vychladnout. Před podáváním koláč přes sítko posypeme moučkovým cukrem a rozkrájíme na 12 dílů. Každý díl ozdobíme ušlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali ztužovač.

Komentáře k receptu