Vdolky s tvarohovou nádivkou
Suroviny
- 100 g Marmeláda višňová
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 500 g Mouka polohrubá
- 42 g Droždí
- 100 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Mléko polotučné
- 200 ml Mléko polotučné
- 100 ml Mléko polotučné
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 6 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kakao instantní - Granko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 19 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 69.7 mg
- Draslík 239 mg
- Vláknina 4951.8 mg
- Vitamín A 4951.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.
-
3
Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači.
-
4
Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova.
-
5
Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka.