Jihočeské masopustní koblihy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 11 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 283.9 mg
- Draslík 220.1 mg
- Vláknina 6450 mg
- Vitamín A 6450 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme krupicový cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme na teplé místo kynout.
-
2
Pak přidáme žloutky, sůl a zbylé vlažné mléko, vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 1 centimetru.
-
4
Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 až 10 centimetrů. Na druhou polovinu těsta rozložíme kopečky džemu v počtu vykrojených koleček. Ta pak na džem položíme, okraje přitiskneme k spodní části těsta a vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a koblihy v něm pečeme z obou stran, až mají zlatavou barvu. Upečené necháme v sítu okapat od oleje, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.