Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 87.6 mg
- Vláknina 5662.3 mg
- Vitamín A 5662.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60ml olivového oleje a přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.
-
2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
-
4
Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přendáme je na vymazaný plech a necháme pod čistou utěrkou chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
-
5
Ihned po upečení je potřeme ze všech stran rozehřátým olivovým olejem.