Tvarohový dort s višněmi
Suroviny
- 50 g Mandle
- 40 g Marcipánová hmota surová
- 20 g Želatina bílá plátky
- 90 g Cukr krupice
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 5 g Sůl
- 750 g Višně
- 20 g Želé dortové
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 12 ks Třešně
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1209 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 49 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 361.6 mg
- Draslík 1001.3 mg
- Vláknina 11348 mg
- Vitamín A 11348 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 924.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.
-
2
Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.
-
3
Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.
-
4
Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.
-
5
Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.