Dort z čerstvého ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 20 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 613.6 mg
- Vláknina 10956.2 mg
- Vitamín A 10956.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 889 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme.
-
2
Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky.
-
3
Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi.
-
4
Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť.