Dort z čerstvého ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Borůvky
  • 350 g Jahody zahradní
  • 225 g Maliny
  • 60 g Cukr moučkový
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Meloun vodní
  • 4 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 613.6 mg
  • Vláknina 10956.2 mg
  • Vitamín A 10956.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 889 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme.

  • 2

    Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 3

    Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi.

  • 4

    Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť.

Komentáře k receptu